رنگ آمیزی

انواع رنگ

معایب و مزایای انواع رنگ ها

ردیف نوع رنگ مزایا معایب
۱ اکریلیک بدون بو – خشک شدن سریع نامناسب برای خارج منزل
۲ روغنی دوام بسیار بالا بوی نامطبوع – دیر خشک شدن
۳ پلاستیک جلوه بسیار زیبا – شیک غیر قابل شستشو
۴ بلکا مقاوم – اجرای راحت لانه حشرات پشت بلکا
۵ مولتی کالر تنوع زیاد – زیبایی زبری زیاد – عدم شستشو

 

 

جلوه رنگ

انواع جلوه های رنگ ها

ردیف نوع رنگ انواع جلوه
۱ روغنی مات – نیمه براق – براق
۲ اکریلیک مات – نیمه مات – براق
۳ پلاستیک مات – نیمه مات
۴ بلکا
۵ مولتی کالر

 

انواع رنگ ساختمانی

یکی از دلایل اصلی عدم تمایل افراد به استفاده از رنگ برای ساختمان، بوی نامطبوع آن است. رنگ هایی که در گذشته مورد استفاده قرار می گرفتند دارای مواد شیمیایی بوده و برای افرادی که مشکل تنفسی داشتند مناسب نبودند اما در حال حاضر با پیشرفت علم و تکنولوژی رنگ های بدون بو وارد بازار شده و رفاه حال مصرف کنندگان را به ارمغان می آورند.

علاوه بر آن به نسبت رنگ های قدیمی کمتر منجر به ایجاد حساسیت پوستی می شوند و می توان با خیالی آسوده از آن ها استفاده نمود. در نوشته های پیشین ساختمانچی به معرفی انواع رنگ ساختمانی پرداخته شد که برای آشنایی با آن ها می توانید به لینک مورد نظر مراجعه نمائید. معمولاً رنگ هایی که برای رنگ آمیزی ساختمان به کار می روند رنگ روغنی، رنگ پلاستیکی و رنگ اکریلیک می باشند که هر کدام از این رنگ ها مزایا و معایب مخصوص به خود را دارند.

 

 

رنگ روغنی

رنگ روغنی از جمله رنگ هایی است که به دلیل استفاده از مواد شیمیایی در تولید آن بویی آزار دهنده دارد اما برای تمام سطوح قابل استفاده می باشد و مقاومت آن بالاست. نقاشی ساختمان با رنگ روغنی در گذشته بسیار رایج بوده، زیرا قیمت رنگ روغنی بسیار مناسب بوده و به راحتی از آن به عنوان رنگ خانه استفاده می شد.

رنگ روغنی شامل نمونه های مات، نیمه مات و براق می باشد. نقاشی ساختمان با رنگ روغنی مزیت هایی به همراه دارد. از مهم ترین ویژگی های آن می توان به قابلیت تمیز کردن آسان این رنگ اشاره کرد. به یاد داشته باشید که برای رنگ آمیزی سقف از این رنگ استفاده نکنید. چرا که رنگ روغنی نور را بازتاب کرده و از این رو برای این قسمت مناسب نیست.

 

رنگ پلاستیکی

رنگ پلاستیکی برخلاف رنگ روغنی فاقد بو است و به سرعت خشک می شود. در واقع تفاوت رنگ روغنی و پلاستیکی برای اکثر افراد مشخص است، زیرا این روزها افراد به سلامت خود بیشتر اهمیت داده و رنگ پلاستیکی را به رنگ روغنی ترجیح می دهند. برای اجرای رنگ پلاستیک بیش تر از غلطک استفاده می شود. استفاده از غلطک برای رنگ آمیزی با استفاده از رنگ پلاستیک باعث ایجاد نمایی مخملی بر روی سطح مورد نظر می شود.

 

رنگ اکریلیک

رنگ اکریلیک نیز از جمله رنگ هایی است که به دلیل قابلیت های منحصر بفرد کاربرد بیشتری در مقایسه با رنگ روغنی و رنگ پلاستیکی دارد. این رنگ از خاصیت کشسانی فوق العاده ای برخوردار است و هم برای سطوح داخلی ساختمان و هم سطوح خارجی آن قابل استفاده می باشد. رنگ اکریلیک بر روی تمام سطوح قابل اجراست و سریع خشک می شود.

از مزیت های استفاده از رنگ اکریلیک می توان به سهولت اجرا، قابلیت شستشو و قابلیت خشک شدن سریع آن اشاره کرد. قدرت پوشانندگی این رنگ بسیار بالا بوده و دارای خواص ضد باکتری می باشد.

آموزش نقاشی ساختمان با رنگ پلاستیک

اگر شما از جمله افرادی هستید که به دنبال رنگ آمیزی ساختمان با استفاده از رنگ پلاستیک هستید، ما قواعد کلی کار را در این جا با شما در میان خواهیم گذاشت. آن چه که در ابتدا باید به آن توجه داشته باشید، تمیز کردن سطح مورد نظر می باشد. پس از تمیز کردن سطح مورد نظر و اجرای تعمیرات لازم آن، مانند تعمیر ترک های دیوار، نوبت به استفاده از روغن زیرکار می رسد.

شما می توانید این روغن را از فروشگاه های فروش رنگ تهیه نمایید. پس از انجام این کار، باید نسبت به گچ کاری دیوار اقدام نمایید. در تکمیل مرحله زیرسازی باید سطح مورد نظر را سمباده بزنید. این کار در ایجاد سطحی صاف به شما کمک می کند. بعد از انجام این کار در مرحله پایانی نوبت به رنگ آمیزی سطح مورد نظر با استفاده از رنگ پلاستیک می رسد.

آموزش نقاشی ساختمان با غلتک

رنگ آمیزی ساختمان با استفاده از غلتک، یکی از ساده ترین راهکارها می باشد. این وسیله کار را برای افرادی که مهارت رنگ آمیزی ندارند، بسیار آسان کرده است. این امکان وجود دارد که تنها با استفاده از چند تکنیک ساده از غلتک برای رنگ آمیزی فضای مورد نظر استفاده نمایید. آن چه که در ابتدا باید انجام دهید، آماده سازی غلتک می باشد.

در صورتی که در نظر دارید از رنگ لاتکس استفاده نمایید، در ابتدا باید غلتک را مرطوب نمایید و در صورت استفاده از رنگ روغن، غلتک را به تینر آغشته کرده و سپس برای رنگ آمیزی مورد استفاده قرار دهید. پس از انجام این کار رنگ را در سینی مخصوص ریخته و غلتک را درون آن فرو ببرید.

توجه داشته باشید که رنگ باید به طور مساوی در تمام قسمت های غلتک پخش شود. قبل از استفاده از آن رنگ اضافی آن را بگیرید. سپس غلتک را به صورت مورب بر روی دیوار حرکت دهید. برای انجام این کار می توانید غلتک را به صورت حرف M بر روی دیوار حرکت دهید. این کار را تا پایان یافتن رنگ آمیزی ادامه دهید.

 

 

معایب و آسیب های احتمالی رنگ آمیزی ساختمان

رنگ مناسب ساختمان بر اساس فاکتورهایی مانند نوع سطح، شرایط آب و هوایی، لایه زیرین و … انتخاب می شود، در غیر اینصورت در صورت اعمال بر سطح ممکن است آسیب دیده و کیفیت و ظاهر خود را از دست دهد. در ادامه عیوبی که ممکن است پس از رنگ آمیزی دیوار، سقف و سایر سطوح رنگی پدیدار شوند را به شما معرفی می نمائیم.

 

مناسب برای کدام مکان مزایا معایب نوع رنگ ساختمان
داخل انباری و کمد – برای سقف منزل زود کثیف شدن و غیر قابل شستشو خشک شدن سریع، بدون بو رنگ پلاستیک
دیوارها و سطوح داخلی و خارجی منزل مسکونی قابل شستشو و اجرا روی سطوح مختلف دیر خشک می شود و بوی شدیدی دارد رنگ روغنی
دیوارهای داخلی ساختمان و سقف ضد رطوبت و سازگار با محیط زیست مناسب خارج از منزل نیست رنگ اکریلیک
فضای داخلی و نمای ساختمان تنوع زیاد و دوام بالا قابل لکه گیری و ترمیم نیست رنگ مولتی کالر
فضای داخلی و سقف منزل اجرای سریع و هزینه پایین عدم شستشو و ترمیم رنگ بلکا

 

مراحل رنگ آمیزی نمای ساختمان

امروزه علاوه بر طراحی نمای ساختمان با استفاده از سنگ، رنگ آمیزی هم بسیار رواج پیدا کرده است. زیرا رنگ‌های مورد استفاده در رنگ آمیزی ساختمان کیفیت و تنوع زیادی پیدا کرده‌اند، که علاوه بر زیبا کردن نمای ساختمان به عنوان نوعی عایق نیز محسوب می‌شوند. قبل از اقدام به اجرای رنگ آمیزی نمای ساختمان باید بسترهای لازم بری رنگ آمیزی و همچنین رنگ مناسب انتخاب شود. به طور کلی نقاشی نمای ساختمان شامل مراحل زیر می‌باشد:

  1. آماده سازی بستر و زیرسازی مناسب برای رنگ آمیزی ساختمان
  2. اجرای رنگ آمیزی ساختمان با استفاده از پرایمر
  3. نقاشی نمای ساختمان

 

آماده سازی بستر و زیرسازی مناسب برای رنگ آمیزی ساختمان

قبل از شروع به رنگ آمیزی لازم است نمای ساختمان شستشو شود تا اصول رنگ آمیزی رعایت شود. در شستشوی نما تمامی کثیفی‌ها و گرد و غبار پاکسازی می‌شود تا رنگ به خوبی روی نما قرار بگیرد و صاف و یکدست شود و برجستگی‌ها از بین بروند. برای نماشویی ساختمان لازم است از دستگاه‌های مخصوص استفاده شود. همچنین اگر نما نیاز به بازسازی داشت، ترمیم خواهد شد؛ معمولا بعد از مدتی که از عمر ساختمان می‌گذرد،  ترک‌هایی در نمای ساختمان مشاهده می‌شود که با استفاده از چسب ترک و یا بتونه‌های مخصوص می‌توان این مشکلات را مرمت کرد.

 

نقاشی نمای ساختمان با استفاده از پرایمر

بعد از شستشوی نما و برطرف کردن مشکلات، نوبت به اجرای رنگ نمای ساختمان توسط پرایمر می‌رسد. در این مرحله پرایمر به عنوان مرحله قبل از نقاشی نمای ساختمان اجرا می‌شود. یکدست کردن سطح ساختمان با استفاده از سیمانکاری آستر و رویه انجام می‌شود. در صورتی که ساختمان نو باشد با استفاده از زیرسازی و پرایمر می‌توان سطح را برای رنگ کاری آماده کرد. پوشش آستر و یا پرایمر مایعی سفید رنگ است که از شوره زدن رنگ نمای ساختمان جلوگیری می‌کند. برای هر رنگ یک پرایمر مخصوص وجود دارد که بستری مناسب برای ایجاد چسبندگی بهتر رنگ به سطوح ایجاد می‌کند. از دیگر مزایای استفاده از پرایمر این است که از پوسته پوسته شدن و ایجاد برجستگی رنگ جلوگیری می‌کند و محافظ خوبی برای نمای ساختمان محسوب می‌شود و در مقابل اشعه خورشید مقاوم است و طول عمر رنگ را افزایش می‌دهد.

رنگ مخصوص نمای سیمانی ساختمان با توجه به رنگ نهایی، انتخاب می‌شود. معمولا سیمان سفید به عنوان پرایمر مناسب مورد استفاده قرار می‌گیرد.

رنگ آمیزی نمای ساختمان

مرحله آخر در رنگ آمیزی نمای ساختمان نقاشی نما است. این رنگ آمیزی با استفاده از غلطک، قلمو، پمپ باد و ابزارهای مخصوص دیگری انجام می‌شود. برای انجام این کار نیاز به یک تیم رنگ آمیزی و ابزارهای رنگ آمیزی است. طرح های جدید نقاشی ساختمان با انواع رنگ‌ها قابل اجرا است.

انواع رنگ نمای خارجی ساختمان

  • رنگ اکریلیک
  • رزین اکریلیک
  • رنگ روغنی
  • رنگ استخری
  • رنگ کنیتکس
  • رنگ اپوکسی
  • رنگ نانو

 

رنگ اکریلیک: می‌توان گفت رنگ اکریلیک از رنگ‌های پرطرفدار برای نقاشی نمای ساختمان است زیرا علاوه بر کیفیت بالا و دوامی که دارد، دارای درخشندگی خوبی است که نمای ساختمان را زیباتر نشان می‌دهد. از ویژگی‌های رنگ آکریلیک می‌توان به خشک شدن سریع؛ تنوع زیاد برای انواع سطوح، انعطاف پذیری بالا و مورد استفاده در رنگ آمیزی داخلی ساختمان و رنگ نمای خارجی ساختمان اشاره کرد.

رزین اکریلیک: رزین‌های اکریلیک معمولا بر پایه آب و روغن هستند این نوع رنگ را می‌توان در تمامی سطوح مانند: سطوح سیمانی، سطوح کنفی سطوح گچی و … به کار برد. از ویژ‍‌گی‌های رزین آکریلیکی که حلال با آب هستند: خاصیت ضد قارچی، بی بو، مقاومت در برابر اشعه خورشید و … است.

رنگ روغنی: از رنگ‌ها روغنی بیشتر برای سطوح خارجی ساختمان استفاده می‌شود. این نوع رنگ در مقابل رطوبت مقاومت خوبی از خود نشان می‌دهد.

رنگ کنیتکس: از دیگر رنگ‌هایی که در طرح های جدید نقاشی ساختمان استفاده می‌شود، رنگ کنیتکس است. این نوع رنگ بیشتر برای رنگ آمیزی نمای ساختمان و پارکینگ کاربرد دارد و دوام بالایی در برابر رطوبت دارد.

رنگ اپوکسی: رنگ‌های اپوکسی عموما در کف پوش استفاده می‌شوند و رنگ اپوکسی در نمای ساختمان اغلب مصارف صنعتی و خانگی دارد.

رنگ نانو: رنگ نانو به عنوان رنگ عایق ساختمانی شناخته شده است زیرا با استفاده از فناوری نانو، عایقی است در برابر حرارت و رطوبت است و از بروز قارچ جلوگیری می‌کند. از موارد مصرف رنگ نانو نمای ساختمان : جهت رنگ آمیزی ساختمان و نقاشی داخلی ساختمان از جمله: دیوارها، کانال‌های تهویه و عایق کاری اتاق‌ها و … می‌باشد.

 

مزایای رنگ مولتی کالر چیست؟

تنوع طرح و رنگ اون بالا است. در این زمینه از سایر رنگها جلوتره.

بوی اون کم است.

رنگ مولتی کالر نیازی به حلال نداره.

مقاومتش نسبت به شستشو بالا است.

خاصیت منحصر به فرد رنگ مولتی کالر اینه که گرد و غبار و دود رو جذب نمی‎کنه؛ پس مناسب راه پله، پارکینگ و سایر مکان‎های عمومی است.

زود خشک میشه پس سرعت اجرایش بالایه.

این رنگ موج و خرابی زیر کار رو خیلی بهتر از سایر رنگها میپوشونه.

رنگ مولتی کالر روی کلیه سطوح اجرا میشه.

در برابر نور خورشید هم مقاوم است.

معایب رنگ مولتی کالر چیست؟

به نظر شما رنگ مولتی کالر عیبی هم ممکنه داشته باشه؟

این رنگ، پیستوله های خاصی میخواد؛ پس اجرای اون کار هر کسی نیست.

رنگ مولتی کالر حالت برجسته داره. یعنی حالا اگه به هر دلیلی، بعد یک مدت بخواین دیوار رو یک رنگ دیگه بزنین؛ باید کل اون رو بتونه کاری کنین!

این رنگ قابل لکه گیری نیست؛ یعنی اگه گوشه دیوار دچار زدگی بشه باید کل اونو مجدد رنگ آمیزی کنین!

رنگ مولتی کالر با توجه به نوع رنگ پس زمینه (پلاستیک، روغنی و یا اکریلیک)، کیفیتها و در نتیجه قیمت‎های متفاوتی داره. این می‎تونه شما رو در انتخاب مجری اذیت کنه.

هرچند هر نقاش حرفه ای ساختمان متد و شیوه خاص خودش را برای اجرای کارها دارد، ولی نکاتی وجود دارد که تمامی حرفه ای ها میدانند و رعایت میکنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بستن
مقایسه